Close

Oliver je govorio

“Pogled kroz terasu kada sam, bez ograničenja i rešetaka mogao da vidim daleko i neograničeno bio je moj pogled u slobodu Za mene Kosovo nije do Ibra,tako da sam tim pogledom video i Dečane, Gračanicu, Pećku patrijaršiju, Gazimestan, ali i selo Novake i Brezovicu.”

April 2017.

“Uostalom i da sutra priznamo Kosovo, u EU svakako ne bismo ušli pre 2025. Prema tome, čemu odmah žrtvovati nešto što je toliko bitno za naš identitet samo da bismo posle godinama sedeli u magarećoj klupi EU?”

Septembar 2017.

“Priznajem, i sam sam precenjivao taj razvijeni i moćni svet, verujući da je njima pravni sistem „svetinja“ i da ne bi dozvolili da se u njihove ime i pod njihovim imenom nanose ovakve nepravde. Grešio sam!”

Novembar 2014

“Privreda i sport su jedine dve oblasti kojima sam bio posvećen. Politika me ranije nije intersovala, ni najmanje, ali situacija, trenutak i mesto gde se čovek nađe mogu odlučujuće uticati na sudbinu.”

Maj 2014.

“Ja naslućujem ko stoji iza toga, ali sam oprezan čovek i to ime neću izgovoriti dok ne budem sasvim siguran u to. Možda ja nikada i ne utvrdim do kraja, ali sam sada 95% siguran da znam ko je iza, tako da, kada dođe vreme, svakako ćemo o tome pričati.”

Maj 2017.

“Zatvor po pravilu ubije čoveka, ubije ono ljudsko u njemu, ubije mu ponos, ali ja to nisam dozvolio ni po kakvu cenu. Nisam dozvolio da me slome, a mislim da je to bila ideja, da me slome i da na taj način od mene učine nešto što je potpuno bezvredno.”

Maj 2017.

“‘Ni jedni izbori, nikakvi lokalni izbori pogotovo, ne mogu biti toliko važni za neku političku partiju ili stranku, da potceni činjenicu, da se pogrešnom odlukom, pogrešnim sastavom ili pogrešnim propagiranjem liste prosto dovodi u pitanje opstanak Srba.”

Novembar 2017.

“Kada tolerišete malo nasilje, onda to malo nasilje preraste u paljevinu ili plastični eksploziv, što su stvari kojima se ne igra normalan čovek. Na kraju dodje do ubistva!”

Septembar 2017.

“Bavljenje sportom me očeličilo, a bavljenje politikom me je naučilo da mnoge stvari nisu onakve kako izgledaju.U svakom slučaju, da se nisam bavio politikom, bio bih mnogo mirniji, ali nisam siguran da bih bio ispunjeniji!”

2017

“Mnoge vlasti su krenule ambiciozno da rešavaju problem Kosmeta, neke su se na toj temi i uzdigle, ali su sve padale na potrebi da to “smandrljaju” i da ostanu upamćeni kao oni koji su to rešili.”

Oktobar 2017.

“Građani su zastrašeni i razumem ih, ali niko nema pravo da svojim strahom ugrozi budućnost ostalih. Oduprite se! Nas je ipak više.“

Novembar 2017.

“Uvek sam i u svakom trenutku bio dostupan svakome. Da sam hteo da bežim, da se skrivam… Za to nisam imao razloge. Besmisleno je sve to. U svemu tome mogu samo da vidim politički acpekt, koji stoji iza celog postupka.”

Januar 2016.

“Najvažnija lekcija je, da političar ne može da ima više verzija priče: jednu za strance, drugu za sugrađane, treću za Albance, četvrtu za Beograd. Ko god je tako radio, propao je.”

Jun 2017.

“Razočaranja i pogrešan izbor ljudi česti su u politici. Njima se ne bavim, ali treba da znaju da se tako ne gradi pozicija u društvu i sredini u kojoj živiš.Takvi ne mogu natrag, a ne veruje im se ni tamo gde su preleteli. Lično, ja sam ih već zaboravio”

januar 2017.

“Protiv mene se vodi politički i potpuno besmisleni postupak koji bi pred bilo kojom pravnom institucijom bio unapred osuđen na neuspeh……ali je očigledna namera da se na ovaj način iscrpljujem, obeshrabrim i na kraju slomim.”

Mart 2014

“Nepokolebljivo ostajem pri svom stavu, jer popustiti pred ovako nečim značilo bi da prezirem u sebi čoveka, a da istovremeno ugasim i poslednju nadu za građane koji su zabrinuti zbog ove situacije!”

Jul 2017.

Ostaviti prijatelja u zatvoru i u tom trenutku odlučiti da promenite stranku, to nije častan čovek – ili je nagovoren ili stimulisan da to učini. Ja svoje prijatelje ne bih ostavio.”

Avgust 2017

“Ja se ne plašim, davno sam to pregrmeo. Bilo je još dosta slučajeva gde sam ja bio cilj. …….To meni ništa nije novo, ali moraju da shvate da se ja neću zaustaviti.”

Jul 2017.

“Ja sam svoje srpstvo dokazao na mnogo teži način nego što će, nadam se, biti prinuđeni da dokazuju oni koji me optužuju da sam „antisrbin“.

Oktobar 2017.

“Gledam sagovornika u oči, jer mi se čini da tako vidim koliko veruje u to što priča. Isto kao u karateu: Moraš gledati u oči, jer se tu vidi namera, jer ako čekaš pokret, onda je već kasno, nećeš stići da blokiraš udarac, jer ima prednost. Isto je i u politici!”

Januar 2016.

”Živ sam i dalje, mrdam, dišem i nastavljam borbu.Nemam istina tu fotelju, ali bi ona meni bila sredstvo da se borim upravo za te Srbe i tu bi priča počinjala, a njima je ona bila cilj i tu se priča završava.
Neću i nemam pravo da klonem duhom, ni na sekund, jer je moja obaveza da budim Srbiju, a njihov izbor da je uspavljuju.”

Oktobar 2017.

“Meni su uradili sve što su mogli, osim što nisu pucali na mene, ali….ko zna…. sve je moguće. Mislim da to ne bi bilo pametno!”

Novembar 2017.

Moj život je jedna velika utakmica – meč u kome ti često ne odgovaraju pravila, uslovi – nekorektni protivnici i nepoštene sudije… ali je važno da čovek bude uvek priseban, objektivno procenjuje situaciju, traži najbolje moguće rešenje, ne rizikuje previše, pogotovo ako od toga zavise i sudbine drugih ljudi. To me vodilo uvek do sada.

Maj 2014.